Wil jij graag minder verpakkingen verspillen maar weet je niet zo goed hoe, in deze blog 3 tips voor verpakkingsvrij winkelen.

1. Vind verpakkingsvrije aanbieders in jouw buurt

Zo heb je bij de hof vijver in den haag bijvoorbeeld elke woensdag Boeren Markt. hier kan je bijna alles verpakkingsvrij kopen; groente, fruit, champignons, noten, zaden..
Daarnaast is er tegenwoordig bij lekkernassûh - lokaal voedsel Den Haag naast de wekelijkse groentemarkt ook elke twee weken op zaterdag van 09.00 tot 12.00 de mogelijkheid om verpakkingsvrije droogwaren af te nemen.
Als je in een andere stad woont kan je via google zoeken waar bij jou in de buurt verpakkingsvrije winkels of markten te vinden zijn.
2. Neem je eigen verpakkingen mee
 
Je eigen tas meenemen voor boodschappen wordt steeds normaler, maar wist je dat je daarnaast ook zelf katoenen wasbare zakjes mee kan nemen zodat je geen papieren of plastic zakjes in de winkel of op de markt hoeft te gebruiken?
Deze zakjes zijn jaar na jaar te gebruiken omdat ze stevig en goed wasbaar zijn.
Ze zijn te koop in de meeste biologische winkels of online te bestellen (zoek op Re-Sack).
 
Daarnaast kan je als je naar een verpakkingsvrije winkel of naar een (boeren)markt gaat ook gemakkelijk je glazen voorraadpotten meenemen, deze kunnen ze ter plekke vullen en zet je thuis zo weer terug in de kast.
2. Neem je eigen verpakkingsmateriaal mee

Je eigen tas meenemen voor boodschappen wordt steeds normaler, maar wist je dat je daarnaast ook zelf katoenen wasbare zakjes mee kan nemen zodat je geen papieren of plastic zakjes in de winkel of op de markt hoeft te gebruiken?
Deze zakjes zijn jaar na jaar te gebruiken omdat ze stevig en goed wasbaar zijn.
Ze zijn te koop in de meeste biologische winkels of online te bestellen (zoek op Re-Sack).
Daarnaast kan je als je naar een verpakkingsvrije winkel of naar een (boeren)markt gaat ook gemakkelijk je glazen voorraadpotten meenemen, deze kunnen ze ter plekke vullen en zet je thuis zo weer terug in de kast.
3. Kies voor de verpakkingsvrije variant
In de (bio)winkels zie je vaak twee keer hetzelfde product liggen: los per stuk, of op gewicht in een plastic zak. Bijvoorbeeld bij appels, wortelen of boontjes. de prijs van beide producten zijn vaak het zelfde maar winkels bieden het voorverpakte waar vaak aan als gemak voor de klant.
Het is soms misschien verleidelijk om even snel een zak mee te pakken, maar met een enkele handeling meer kun de de losse stuks natuurlijk ook gewoon in je zelf meegenomen zak doen!
sylvie-tittel-743127-unsplash

3. Kies voor de verpakkingsvrije variant

In de bio winke zie je vaak twee keer hetzelfde product liggen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *